Sneu verlies in slotseconden voor Broekster Boys

Damwald- Koploper Olde Veste had het zwaar in Damwoude en had daar vooraf ook rekening mee gehouden. Broekster boys heeft inmiddels een naam opgebouwd in de eerste klasse. Niemand wint nog zomaar eventjes in Damwoude en dus is het een ploeg waar rekening mee gehouden mag worden. Broekster Boys ging goed van start. Het leverde al snel een doelpunt op maar werd op aangeven van de assistent scheids afgekeurd voor buitenspel. Niet veel later een pegel van de goed spelende Piet Wessel Dijkstra , maar de bal ketste af op het lichaam van Jason Huisman. De verdediger hapte even naar adem en dat was tekenend voor Olde Veste. Een interceptie van Lucas Peterson leek voor gevaar te zorgen maar werd tot corner verwerkt. Ook de corner leverde gevaar op en werd ternauwernood over de achterlijn gespeeld. Het was uitstel want de daarop volgende corner werd door Bauke Jan Douma keurig ingekopt en bracht Broekster Boys daarmee verdient op voorsprong. Een vrije trap voor Olde Veste was de inleiding voor de gelijkmaker. Juules Kwant krulde de bal keurig over de muur, waarna de bal via beide palen weer terug het veld in caramboleerde, voor de voeten van Patrick de Vente. Op randje buitenspel schoot hij de 1-1 binnen. Net als vorige week weer een doelpunt tegen uit een standaard situatie waarbij er ook nu een mannetje minder in het veld stond vanwege een blessure behandeling. Hoe dan ook, de gelijkmaker was tegen de verhouding in en dus moest Broekster Boys opnieuw op zoek naar de voorsprong. Nick Spijker had in de eerste helft de handen vol aan Hedgar Hoekstra. Het leverde hem een gele prent op en kwam later in de wedstrijd goed weg dat scheidsrechter Boerema hem geen tweede kaart voor hield toen hij opzichtig Bauke Jan Douma vast hield. Broekster Boys had vlak voor rust nog een uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen. Hedgar Hoekstra kwam gevaarlijk door, Bauke Jan Douma speelde de bal door naar Lucas Peterson die het doel op een haar miste mede door goed uitkomen van keeper Tolleman.

Na de rust in eerste instantie hetzelfde spelbeeld maar de wedstrijd leek langzaam te kantelen. Keeper Tom Holleboom was een sta in de weg maar ook een aantal kansen werden niet slim uitgespeeld. Het bleef daarom lang 1-1. Olde Veste kwam steeds beter in het spel en creerde een aantal mogelijkheden maar de stand bleef in evenwicht. Na enkele wissels aan beide kanten was het spel er bij Broekster Boys wat uit. Het speelveld werd “te lang” gehouden en lange ballen kwamen niet meer aan. Olde Vest was tevreden met het punt maar kon in de slotseconden toch de volle winst pakken door een lage schuiver van opnieuw de Vente. De blijdschap was uiteraard groot voor de gastploeg die vorige week de winst ook al in blessure tijd binnen wisten te slepen. De punten gingen mee in de bus en dat was een zure druif voor de thuisploeg die zeker dat puntje verdiend had.

Volgende week speelt Broekster Boys op het kunstveld van Zeerobben zijn vierde wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd in Harlingen heeft een aanvangstijd van 15.00 uur

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/UDRRt3wPCAZSpmWB6

Vergelijkbare berichten