Standpunt kunstgras

Standpunt clubs over gezondheid van voetballen op kunstgrasvelden.

De besturen van de Wâlden, Broekster Boys en de Stichting Sportpark Damwâld stellen dat het voetballen op de kunstgrasvelden verantwoord en veilig is. De besturen baseren zich op de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM hierover en volgt het standpunt van de KNVB. In de toekomst blijven de clubs alle informatie over de veiligheid en de gezondheid van spelen op kunstgras nauwlettend volgen.

Hieronder een link naar een heldere uitleg van de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM.
En het standpunt van de KNVB.

Standpunt KNVB:

  • Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is.
    De KNVB verwachtte duidelijke taal van het RIVM en die is nu gegeven.
  • De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg.
    Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig.
  • Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt dat er in rubbergranulaat heel veel verschillende stoffen zitten, maar dat deze slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrijkomen. Het schadelijk effect op de gezondheid is praktisch verwaarloosbaar. De KNVB vindt het belangrijk dat zijn leden veilig en gezond kunnen voetballen op kunstgrasvelden en heeft vertrouwen in de deskundigheid van het RIVM. Daarom volgt de KNVB de lijn uit de adviezen van het gepubliceerde overheidsonderzoek.
  • De KNVB blijft altijd alert op de eventuele bijverschijnselen van het spelen op kunstgras.
    De aanschaf en aanleg blijft een verantwoordelijkheid van de clubs en de overheid, maar toch heeft de afgelopen tijd geleerd dat de KNVB op dit vlak permanent kennis willen verzamelen.

Lees hier de uitleg over uitkomsten RIVM:

Vergelijkbare berichten