SV Bedum 1 – Broekster Boys 1 ( 3 – 2 )

Broekster Boys steekt Bedum helpende hand toe.

Bedum. ( 03 sept 2017 )


De verwachtingen van de Broekster boys supporters waren hoog gespannen na de drie overtuigende oefenzeges, maar na de eerste bekerwedstrijd staat iedereen weer met beide benen op de grond.
Het uit de 1e klasse gedegradeerde Sv Bedum was zeker niet sterker dan Broekster Boys maar ging er wel met de winst vandoor.
Broekster Boys maakte de schitterende “velddoelpunten” maar werd vanuit dode spelmomenten ( vrije trap en strafschop) en schlemielig balverlies uiteindelijk verslagen.
De bezoekers gingen uiteindelijk met een zure 3-2 nederlaag weer naar huis.

Broekster Boys startte prima aan de wedstrijd. Na het aftasten over en weer kwamen de gasten in de 7e minuut verdiend op voorsprong.
Aangespeeld vanuit een vrije trap, ter hoogte van de cornervlag, was het “de man in vorm” Riemer Doornbos die met een fraaie individuele actie zichzelf vrij speelde en de Bedum-doelman kansloos liet. 0-1.
Binnen 5 minuten was het helaas al weer gelijk. De verdediging kwam bij balverlies op het middenveld een stap te laat waardoor Oane Kooistra eventjes later ten koste van een gele kaart de Bedum spits in het beruchte gebied vloerde .
De terecht toegekende strafschop werd door Jake Smit keurig langs de linker paal binnen geschoten. 1-1
Het had toen ook 0-2 kunnen staan want een minuut daarvoor miste Jos Regnerus met een fraaie lob maar net het doel.
Zoals wel vaker was Broekster Boys na een tegendoelpunt even de weg kwijt. Dat was ook nu het geval want een onschuldige overtreding werd bestraft met een vrije trap.
Jordy Boelhouwer schoot vanaf een meter of 20 recht op doel , recht in de handen van de keeper Vonk liet de bal echter door zijn handen glippen en zo was daar zo maar een verrassende voorsprong voor de thuisclub. 2-1.
Vijf minuten voor rust werd de gelijkmaker genoteerd door Jos Regnerus. Regnerus, overgekomen vanuit de A junioren van Broekster walden, , is bezig aan een opvallende start bij de senioren en tikte de strakke voorzet van Laurens Jan vd Hoef simpel binnen. 2-2 rust.
Naast de gele kaart van de eerde genoemde Kooistra kwam ook Harry Wijnsma ( lichte overtreding) en Yurjan Dantuma ( wegwerpgebaar) nog in het boekje van de 20 jarige scheidsrechter.
Het voelde wat zuur want de Bedum spelers werden voor zelfde “vergrijpen” en weggooien van de bal slechts vermanend toegesproken door de inconsequente fluitist en dat leidde in en rond het veld toch de nodige vraagtekens op.

De 2e helft ging gelijk op. Kansen waren er nauwelijks. Dan was er weer even het veldoverwicht van de gasten, even later was het de thuisploeg die weer even heerserwas op het veld.
Kooistra werd door trainer de Boer gewisseld nadat hij “gespaard” was bij een overtreding. En ook Harry Wijnsma werd halverwege de tweede helft vervangen.
In de 63e minuut ging het helemaal mis voor Broekster Boys. Keeper Vonk leek een simpele bal richting de spitsen te schieten maar raakte de bal totaal verkeerd.
De bal rolde langzaam naar de vrijstaande spits die simpel , en naar later bleek, de winnende treffer kon maken. 3-2 eindstand.

Trainer de Boer was na afloop uiteraard teleurgesteld over het resultaat.
Ondanks het missen van een geschorste speler, het afwezig zijn van drie spelers vanwege een vriendenuitje, heeft de ploeg meer dan voldoende potentie om een wedstrijd al deze winnend af te kunnen sluiten.
Zaterdag is er kans op revanche als Forward op bezoek komt.
De wedstrijd tegen zondag tweede klasser Forward GSAVV begint om 17.00 uur.
Plaats van handeling: sportpark Halehonk, Damwald.

Vergelijkbare berichten