`t Fean `58 – Broekster Boys 1 (beker) (2 – 2 )

Teleurstellend resultaat voor Broekster Boys tegen t Fean..

Surhuisterveen. ( 29 aug 2020 )

In de eerste officiële wedstrijd na de “corona-stop” is eerste klasse Broekster Boys niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen tweede klasser ’t Fean.
En dat voelde voor de ploeg uit Damwoude als een nederlaag.

Broekster Boys speelde een aardige 1e helft, en werd vooral geholpen door een snelle 1e goal. Hedgar Hoekstra werd de diepte ingestuurd en wist zijn naamgenoot Vincent goed aan te spelen.
De altijd gretige spits omspeelde Hessel Huisman en bracht BB na 16 minuten op voorsprong. Niet veel later moest keeper Sander de Boer handelend optreden om het schot van Rene Mellema onschadelijk te maken.
’t Fean leek even later toch op gelijke hoogte te komen maar de goal werd afgekeurd vanwege hands. Broekster Boys had het lastig met de 4-4-2 opstelling van de thuisploeg.
Er vielen veel gaten op het middenveld en BB probeerde daar in te schakelen maar bleef onder de maat presteren.
Toch kwam het op een comfortabele 0-2 voorsprong door een doelpunt van Hendrik Bouma. Op snelheid liet hij de hele defensie achter zich en stuurde Huisman de verkeerde hoek in.
Broekster Boys had de kans om verder uit te lopen maar liet het tot de rust op 0-2. Erwin Vos had na een forse charge een gele kaart verdiend maar kreeg deze in de tweede helft alsnog toen hij opnieuw zijn tegenstander onderuit haalde. De stand was toen overigens tegen de verwachting in ineens 2-2.

‘t Fean kwam namelijk veel scherper uit de kleedkamer en gaf het eerste kwartier vol gas. Na de aansluittreffer van Erwin de Vos mocht Frank van der Hoeve twee minuten later vanaf de strafschopstip de gelijkmaker noteren.
De penalty werd gegeven toen een hard schot via de paal een arm raakte van een van de verdedigers. En weg was ineens de riant verkregen voorsprong.
Broekster Boys kwam daarna wel weer wat meer in zijn eigen spel maar kon niet imponeren. Het speelde te gehaast en de eindpass was daardoor vaak onnauwkeurig.
Hedgar Hoekstra raakte nog de lat en het lukte Broekster Boys ook niet om vanuit “scrimmage situaties” de bal over de lijn te tikken. Lichtpuntje in deze wedstrijd was de invalbeurt van Ruerd Kloosterman.
Piet Wessel Dijkstra had in de slotfase de winnende op zijn schoen maar met een uiterste inspanning wist Huisman de bal tot corner te verwerken.
Het leverde helaas niets meer op en daarmee werden de punten verdeeld.

Volgende week speelt Broekster Boys weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan zondag eerste klasser GRC Groningen.
De wedstrijd begint om 17.00 uur.
Als het publiek belooft zich aan de corona maatregel van 1.5 meter te houden, zijn ze van harte welkom!

Vergelijkbare berichten