Teleurstellend verlies voor Broekster Boys tegen Gorecht

Teleurstellend verlies Broekster Boys.

Damwâld- Soms zit het mee, soms zit het tegen. Waar vorig seizoen alles op zijn plak leek te vallen is de start van dit seizoen nog niet wat men van Broekster Boys mag verwachten. Deze week zat het duidelijk tegen, niet kunnen trainen vanwege wateroverlast op en onder het kunstveld en spelers en staf die kwetsbaar leken voor virussen. Neem daarbij het zware programma in de eerste klasse waar in de eerste 4 wedstrijden tegen drie titelkandidaten gespeeld moet worden en eentje tegen promovendus Gorecht. In de wedstrijd waar het om de punten gaat liep het net niet zoals gehoopt mocht worden.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de ontvallen supporters van het afgelopen jaar en in het bijzonder van de vorige week overleden oud bestuurslid Sietse de Bruin.
Broekster boys begon redelijk aan de wedstrijd maar de eerste mogelijkheid waren voor Gorecht. De vrije trap werd uitstekend ingeschoten maar de niet geheel fitte doelwachter wist een doelpunt te voorkomen. Er waren overigens meer spelers die niet 100% fit waren. De heersende buikgriep had ook de selectie geraakt en mogelijk konden de spelers daarom dat niet geven wat vorig jaar wel op de mat werd gelegd. De ploeg was onzorgvuldig in de passing en ballen werden te makkelijk weggegeven. Toch was het veldoverwicht voor Broekster Boys en was Gorecht met name gevaarlijk bij dode spelmomenten. De 0-0 was een terechte rusttand.

In de tweede helft een gretiger Broekster Boys. De wil om te winnen was zeker aanwezig maar waar de ploeg anders een handvol kansen weet te creëren lukte dit vandaag maar niet. Dat was natuurlijk ook de verdienste van Gorecht. Waar Broekster Boys leek te gaan scoren was het steeds weer een voetje op de lijn die een doelpunt voorkwam. Lang leek de wedstrijd naar een terecht gelijk spel te gaan maar een paar minuten voor het einde werd een aanval van Broekster Boys door een slappe bal simpel weggegeven. Gorecht maakte daar maximaal gebruik van door in de 83e minuut te scoren. Het alles of niets offensief om toch nog een puntje uit het vuur te halen leverde nog meer ellende op voor Broekster Boys. In de slotfase moest Riemer Doornbos het veld verlaten toen hij een counter van Gorecht wilde onderbreken. De lichte touche werd door scheidsrechter Blom beoordeeld met rood, waar door de Broekster Boys bril een gele kaart meer passend was. Dergelijke overtredingen bleven in de wedstrijd onbestraft maar in de hectiek van de eindfase word er toch anders naar gekeken. Een paar seconden later was het einde wedstrijd en de druiven zuur.

Een punt was zeker verdiend geweest maar de realiteit is dat Broekster Boys na twee wedstrijden nog met lege handen staat. Door blessures en schorsing zal de staf een en ander creatief op moeten lossen om komende week ONS Sneek van de overwinning af te kunnen. Het zou een Houdini act kunnen worden maar of dat met de huidige vorm realistisch is maar de vraag. De wedstrijd in Sneek begint op 15. 00 uur.

Klik op de link voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: Foto’s Broekster Boys – Gorecht

Vergelijkbare berichten