Trots Broekster Boys strand in halve finale OFK

Broekster Boys @ OFK 2023

Trots Broekster Boys strand in halve finale OFK

Franeker – Broekster Boys heeft in de afgelopen weken twee maal de halve finale bereikt in zaaltoernooien. In de Dantumadeel cup werd de derde plaats behaald waar op meer gerekend werd, op het Open Fries Kampioenschap (OFK) drong men door tot de finale dag , wat op zich al knap was en afgelopen zaterdag was het smullen voor een ieder die BB een warm hart toedraagt.

Voorronde:
Vorige week woensdag kwam Broekster Boys al heel sterk voor de dag. In een zware poule werden louter overwinningen behaald. Makkum (3-0), DTD (2-1) en Rijperkerk (6-0) werden relatief makkelijk verslagen. Maar de mooiste overwinning was natuurlijk tegen het op landelijk niveau spelende en de laatste winnaar van het OFK: drs. Vijfje. De 1-0 overwinning werd in een zware wedstrijd behaald waar Broekster Boys vanuit een gesloten verdediging loerde op de counter. De juiste tactiek van gelegenheidscoach Juryan Dantuma leverde een overwinning op en daarmee was BB na de voorlaatste ronde al zeker van plaatsing naar de finale ronde en tevens groepswinnaar. In de laatste wedstrijd deed Broekster Boys zijn sportieve plicht door Blauw wit met 2-1 te verslaan waardoor Drs. Vijfje alsnog door ging als nummer twee in de poule. Blauw wit had met een overwinning Drs. Vijfje achter zich gelaten maar Broekster Boys wilde met het goede gevoel de finale dag in en gaf geen cadeautjes weg. Met vijf overwinning was het de enige ploeg ( van de 84 teams) die zonder puntverlies de voorronde doorkwam en dat was op zich al een knappe prestatie. Het spel van Broekster Boys was een lust voor het oog, met hoog druk en snel combinatiespel werden de tegenstanders hun wil opgelegd en dat was een heel contrast met het vertoonde spel in de eerder genoemde Dantumadeel cup.

Finale poule:
In de finalepoule opnieuw stevige tegenstanders want Broekster Boys zat met Leovardia in een poule met de zaalteams van Drachten en Puinhoop United. De eerste wedstrijd tegen Futsal Dragten stond de spanning er nog wat op maar werd er wel netjes met 2-0 gewonnen. Daarna moest het sterkte team van Puinhoop United er aan geloven ( 3-1 winst) De laatste wedstrijd tegen Leovardia mocht zelfs verloren worden om toch door te gaan maar Broekster Boys behield zijn ongeslagen status (2-0). Broekster Boys blaakte van het zelfvertrouwen en dat was bij de overige teams niet onopgemerkt gebleven.

Knock out fase:
Spelers en toeschouwers waren onder de indruk en dit Broekster Boys zou wel een ver kunnen komen. De weg naar de finale was nog lang want in de 8e finale mocht met aantreden tegen PKC2-zaal, een team ook spelend op landelijk niveau. De wedstrijd was boeiend en BB ging verdiend door na een 2-0 overwinning.

In de kwartfinale de kraker tegen Leekster Eagles. Tja, een team wat gewoon eredivisie speelt en dat is toch wat anders dan veldvoetbal 1e klasse. Broekster Boys speelde gedurfd met hoog druk en had zelfs een veldoverwicht. Uit een razendsnelle counter kwam Leekster Eagles op 0-1 maar de meer technische spelers hadden het toch lastig. BB creëerde kansen maar steeds stond er een schoen van een eredivisionist tussen. De gelijkmaker in de eindfase was meer dan verdiend en Broekster Boys bleef ongeslagen met de 1-1 eindstand. Wat hierop volgde was een ongelofelijk spannende penalty- serie. De ballen vlogen snoeihard om de oren van de keepers die er beide vol voor gingen. Na ongeveer een half uur werd de 28e strafschop uiteindelijk beslissend en het leverde Broekster Boys de halve finale op.

Ook in de halve finale was Broekster Boys de bovenliggende partij tegen ZVF ( opnieuw een zaalteam). De eerste minuten had er gescoord kunnen/moeten worden maar de uitstekende keeper van ZVF of paal/lat stonden deze wedstrijd in de weg. De eerste keer dat de thuisploeg op de aanvallende helft kwam leverde hen gelijk een doelpunt op. Tegen de verhouding in werd het 0-1 maar er was voldoende tijd en vertrouwen om de wedstrijd de doen kantelen. ZVF hield echter stand en kwam 3 minuten voor tijd zelfs op 0-2 waarbij de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Met een ”vliegende keep” werd het een minuut voor tijd nog 1-2 maar verder kwam Broekster Boys niet. ZVF was uiteindelijk ook in de finale te sterk voor FVC en ging er met de buit vandoor. (hierbij de felicitaties voor het ook sterk voor de dag komende ZVF).

Trots
Om als veldteam de halve finale te halen in een zaal toernooi als deze is een prestatie op zich. Een jaar 6 terug werd de halve finale voor het eerst door BB behaald (3 spelers van toen waren er nu weer bij) maar de kans om dit prestigieuze toernooi eens te winnen was dichter bij dan ooit.

Uiteraard is er dan eerst even de teleurstelling maar de spelers hebben een prestatie van formaat geleverd en hebben Broekster Boys bij veel mensen weer op de kaart gezet. Een collectief resultaat waarbij alle spelers een dikke pluim verdienen en trots mogen zijn op deze prestatie ( ook al zouden ze de pluim en complimenten graag willen ruilen met een finaleplaats).

De knop moet nu weer om naar het veldvoetbal. Dinsdag speelde Broekster Boys al weer de tweede oefenwedstrijd tegen Buitenpost (uitslag 1-1). Op papier geen makkelijk potje op het programma want er werd in een uitwedstrijd gespeeld tegen 4e divisionist Buitenpost. Twee weken geleden werd FC Burgum met 1-4 verslagen.

Aanstaande zaterdag word de competitie hervat. IJs ( of water) en weder dienende wordt dan om 14.30 uur afgetrapt in een thuiswedstrijd tegen Winsum. U bent uiteraard van harte welkom.

Voor een foto-impressie verwijs ik u graag naar de Facebook pagina van Mient de Vries: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbit02ZaJs4n1VA4kvYcx9LK3zyJmG2m8VLJ4DDwvLUJ3dtohSbEEpdLjsdU6uGB9cadmNI&id-100010786653349

Vergelijkbare berichten