Veenwouden 1 – Broekster Boys 1 ( 0- 4 )

Simpele maar historische winst voor Broekster Boys in derby tegen SC Veenwouden.

Feanwâlden. ( 24 mrt 2018 )

De derby van Dantumadeel is afgelopen zaterdag geen moment een derby geweest.
Waar in het verleden de strijd om de eer groot was, ging het deze keer meer over hoe groot de score zou gaan worden.
De verschillen tussen de buren is nog nooit zo groot geweest. Broekster Boys strijd volop mee in het kampioenschap en de promotie plaatsen.
SC Veenwouden moet opnieuw vrezen voor degradatie of nacompetitie.
De uiteindelijk 0-4 winst bleek historisch te zijn want Broekster boys wist deze eeuw niet eerder te winnen in Veenwouden.

Het was duidelijk dat Broekster Boys vol voor de winst ging en dat was te zien in het veldoverwicht.
De Boys gingen vol op de aanval en dat leverde al snel een paar mogelijkheden op. Hendrik Bouma was net al vorige week een plaag voor de linksback, want Arjen Haringsma had binnen 10 minuten al 3 overtreding op de snelle buitenspeler nodig .
Hij had daarvoor minstens 1 keer geel mogen ontvangen maar scheidsrechter Agricola was zoals deze hele wedstrijd mild en gaf , later in de wedstrijd, slechts een keer geel.
In de 15e minuut werd de score geopend. Riemer Doornbos gaf vanaf eigen helft een fantastische pass op de stropdas van oud dorpsgenoot de Haas.
De spits maakte het karwei met een mooie boogbal af en liet de verdiende 0-1 aan tekenen.
Hendrik Bouma kreeg even later een droomkans maar de gevaarlijke vleugelspeler had moeite met afronden in een 1 op 1 situatie en daardoor bleef de score beperkt.
Oane Kooistra had tijdens de wedstrijd goed opgelet, want ook hij wist een pass a la Doornbos te verzenden op Bouma.
Bouma had een streep van een schot maar via onderkant lat kletste de bal weer in het veld. Rienk de Haas stond klaar om het af te maken maar raakte op precies de zelfde plek de onderkant lat en dus kwam ook deze bal weer in het speelveld zonder dat het een doelpunt opleverde.
Het was uitstel van executie want even later was het weer Hendrik Bouma die gevaarlijk was.
Hij leek voor de “een – twee” te gaan maar Riemer Doornbos speelde de bal naar de vrijstaande Juryan Dantuma.
De centrumspit scoorde daarmee de 0-2 , in eigen woonplaats , voor de gasten. Vlak voor rust had het 0-3 moeten worden maar de gehele voorhoede kreeg in een snelle counter het niet voor elkaar de bal achter keeper vd Mark te krijgen.

De tweede helft was meer een formaliteit.
Broekster bleef de bovenliggende partij, Veenwouden wilde de schade zo beperkt mogelijk houden en creëerde geen enkele kans.
De achterhoede bleef simpel overeind en keeper Jacco Veldstra stond op de juiste plek als er een beroep op hem werd gedaan.
Er ontstonden een paar keer wat irritaties na overtredingen die Agricola op zijn Bas Nijhuis weg wuifde maar Robbert Lodewyks ontkwam niet aan geel toen hij de aanvoerder van Broekster Boys torpedeerde en zich daarbij zelf min of meer verwonde.
Door een tactische omzetting en wissel van Ron de Boer ( Hedzer Prins kwam er in voor Jos Regnerus) ontstonden er plots weer kansen voor Broekster Boys.
Er kwamen weer wat ruimtes. Riemer Doornbos kopieerde zijn pass van de eerste helft op de Haas.
Beide spelers konden elkaar vroeger op de velden van VCR ook al blindelings vinden. Het was in deze wedstrijd al de derde assist van Doornbos en de tweede goal van de Haas.
Juryan Dantuma maakte het leed, voor de pass uitgeroepen speler van de wedstrijd voor de thuisclub Coenraad vd Mark, groter door een afgetekende en dik verdiende 0-4 overwinning te noteren.
De pass kwam deze keer van Hendrik Bouma, die daarmee zijn goede optreden meer glans gaf.

Volgende week komt ONT op bezoek bij Broekster Boys. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Vergelijkbare berichten