Veenwouden 1 – Broekster Boys 1 ( 4 -0 )

Broekster Boys zakt diep door de ondergrens.

Feanwâlden. ( 22 april 2017 )

Na 3 nederlagen op rij, afscheid nemend van alle prijzen die er te verdienen waren, ging men voor de eer naar buurman SC Veenwouden.
Vorige week werd in een oefenduel, met prima spel, BCV met 1-6 verslagen en dus ging men met het opgedane vertrouwen op weg voor de laatste derby van het seizoen.
Maar wat liep het allemaal weer anders…….Onder toeziend oog van wethouder Peterson die speciaal aanwezig was voor de hoogst spelende teams van Dantumadeel, was wat Broekster boys in de eerste helft liet zien 2e klasse onwaardig.
Het hielp daarmee SCV, de 1e periode kampioen dat de laatste weken als aangeschoten wild stond te voetballen, weer in het zadel richting nakompetitie.

De trainers de Boer/ Boersma moesten wederom aanpassingen maken op verschillende posities.
Bij de bestaande blessures kwamen deze week de afwezigen Sander Jongsma (vakantie) en Piet Wessel Dijkstra ( liesbreuk). Siemen Sake Kamstra, Durk vd Wal en Kas Huizinga kwamen na blessureleed terug en namen naast reservekeeper Lennart Koolstra plaats op de bank.

Broekster Boys begon nog redelijk aan de wedstrijd.
Niets wees er op dat dit een van de slechtste wedstrijden ooit zou worden.
In een aftastend begin was de eerste kans voor Abe Dreijer. Opstomend naar de keeper koos Dreijer ervoor om de bal af te geven in plaats van zelf de trekker over te halen en daarmee was de kans verkeken.
Even later aan de andere kant een beste kans voor Wytse Veenstra maar zijn kopbal ging recht in de handen van keeper Johan Vonk.
Na een kwartier spelen leidde balverlies op het middenveld de eerste treffer in. SCV kwam er razendsnel uit en de verdedigers van Broekster Boys kwamen op alle posities te laat waardoor Veenstra nu wel het net wist te vinden 1-0.
Rienk de Haas , vandaag spelend achter de spits, kreeg geel voor zijn overtreding op Stephan Sijtsma.
Vanuit deze vrije bal bouwde Veenwouden een prima aanval op die uiteindelijk door Veenstra, op randje buitenspel, prima afgemaakt werd: 2-0.
Een tik voor BB, maar toen Sjoerd Westra na een klein half uur spelen een uitstekende doelpoging had uit een voorzet van Dreijer was er nog geloof.

Schoenincident bepalend voor frustraties spelers

Een paar minuten later ging het echter helemaal mis bij Broekster Boys toen Hedzer Prins op het middenveld ten koste van een overtreding gestopt moest worden.
Bij deze overtreding werd Prins op de hak getrapt en zat daardoor niet goed meer in zijn schoen. Prins wilde zijn schoen weer veteren maar werd na de zijlijn verwezen.
Toen Prins dat niet snel genoeg deed, werd hem geel voorgehouden, maar dit werkte als een rode lap.
Ziedend van woede en gooiend met zijn schoen verliet hij het veld.
Als hij minuten later het veld weer betrad was het al te laat want SCV maakte gebruik van de wanorde in de defensie.
Vonk probeerde nog te redden, maar trapte half in de grond en raakte licht geblesseerd aan de knie.
Hinkelend kwam hij te laat als de bal opnieuw voor de goal werd gebracht en Liekele Paulusma simpel de 3-0 aan kon tekenen.
Aanvoerder Riemer Doornbos reageerde gefrustreerd naar alles en iedereen maar het werd daardoor alleen maar erger.
Rinse Procee drukte vlak voor rust de vinger nog maar eens op de zere plek door met een fraaie lob de te snel uitlopende Vonk kansloos te laat: 4-0 rust.

3 wissels

Na de rust een ander Broekster Boys. Sietse Rozema, Ronald Beintema en Sjoerd Westra werden gewisseld voor de eerder genoemde bankzitters en een aantal spelers wisselden van positie.
Helaas mogen er maar drie wissels toegepast worden, want er waren meer spelers die daarvoor in aanmerking kwamen.
Er stond toen in die tweede helft, toch een ander team wat aardig stond te voetballen maar lang niet het nivo haalde wat verwacht mocht worden.
SCV hoefde niet meer, BB kon niet meer en daarmee was alles wel gezegd over de tweede helft.
Als de eerste goal snel valt kan ondanks een overbrugbare achterstand het geloof misschien komen maar daarvoor speelde BB te ver onder de maat.
Na afloop van de wedstrijd werd er niet veel gesproken over de verrassend hoge 4-0 uitslag maar over het “schoen incident “ en alles wat daarop volgde.
Iedereen had daar natuurlijk zijn eigen mening en interpretatie over maar het is aan de Boer en Boersma om de zaak weer op het rechte spoor te krijgen.
Er zal daarom dinsdag wel veel “zonder bal “getraind worden en mag iedereen eerst wel even in de spiegel kijken.

Tonego

Zaterdag komt degradatiekandidaat Tonego op bezoek.
Broekster Boys zal dan tot de tanden gewapend moeten zijn om tot een goed resultaat te komen.
Ploegen spelend tegen degradatie stijgen vaak boven zichzelf uit, en met de 3-1 nederlaag van Broekster Boys in Luttelgeest in gedachten, de wanprestatie in Veenwouden, dan weten de spelers wat er van hen verwacht mag worden.
Strijden voor elke meter tot je er bij neervalt.
Als de inzet goed is, komt het resultaat en vertrouwen wel weer terug.
Met nog drie wedstrijden te gaan is dat misschien nog een haalbaar doel om het seizoen toch nog met een beter gevoel af te sluiten.

Vergelijkbare berichten