Verslag Broekster Boys – Drachtster Boys

Collectief Broekster Boys geeft Drachtster Boys geen kans.

Damwald- De eerste competitiewedstrijden is het altijd weer even afwachten hoe iedereen er voor staat. Van Broekster Boys was bekend dat er gedurende de bekerwedstrijden een stijgende lijn waar te nemen was. Van de tegenstanders is het na de lange “corona competitie loze periode” even afwachten hoe de verhoudingen liggen. In openingswedstrijd Broekster Boys –Drachtster Boys gaf BB gelijk weer zijn visite kaartje af. De stijgende lijn werd voortgezet, en achterin stond het als een huis.

Broekster Boys kwam goed uit de startblokken. De eerste fase had de thuisclub de touwtjes in handen en kwam Drachtster Boys amper over de middenlijn. BB kreeg mogelijkheden maar wist niet te scoren. Drachtster Boys kreeg daarna wat meer vat op het spel en was na 20 minuten gevaarlijk met een schot van Lesley v Loon. Keeper Sander de Boer wist de bal uit de kruising te tikken en tot corner te verwerken. Broekster Boys had met rust een voorsprong mee naar de kleedkamer moeten nemen maar de kansen werden helaas niet benut. Dave Boonstra (DB) zag vlak voor rust een gele prent maar de ploegen gingen dus met de 0-0 de pauze in.

Vlak na rust de beste mogelijkheid voor Drachtster Boys maar Dennis Hoekstra raakte de buitenkant van de paal. Het was tevens de laatste kans voor de gasten want zoals gezegd , de BB defensie stond als een huis met daarachter een keeper in goede vorm geeft dat een ploeg vertrouwen. Sterkhouder Sicco Bouwer werd aardig uit de wedstrijd gespeeld en daarmee werd de angel uit het aanvallende spel van Drachtster Boys gehaald. De koste Riemer Doornbos halverwege de 2e helft wel een gele kaart voor vasthouden maar Broekster Boys stond op dat moment ook al dik verdient op voorsprong. Na prima positiespel draaide Piet Wessel Dijkstra goed weg in het strafschopgebied en creëerde daarmee een 100% kans. Het schot kwam via de lat weer in het veld, precies voor de weer prima spelende Lucas Peterson. Het jeugdige talent wist wel raad met deze kans en ramde de 1-0 binnen. En op die voorsprong was niets af te dingen. Ook “bijtertje” Niels Westerlaan kwam in het boekje van scheidsrechter Agricola na een overtreding maar stond even later aan de basis van de 2-0. Na een interceptie maakte hij de oversteek naar het aanvallende deel waar uiteindelijk Hedgar Hoekstra het vonnis voltrok. Met het schot haalde Hoekstra zijn gram voor enkele ongelukkig geraakte ballen, maar dat werd hem vergeven na deze treffer. Trainer Jager probeerde met enkele wissels nog wat tegengas te geven maar ook Zwart wisselde tactisch. De overwinning kam dan ook niet meer in gevaar. Broekster Boys speelde ook na de wissels degelijk en had misschien wel de 3-0 moeten maken. Aan de andere kant ranselde Sander Boer nog een bal uit het doel en was er nog even appél voor een strafschop aan Drachtster Boys zijde, maar Agricola liet het spel doorgaan.

Conclusie. Prima start en dik verdiende overwinning voor Broekster Boys. Volgende week speelt Broekster Boys een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Blauw -wit.

*Op de foto Piet Wessel Dijkstra.

Vergelijkbare berichten