Verslag Broekster Boys – Veenwouden

Broekster Boys met schrik vrij in derby tegen SC Veenwouden.

Damwald- De wedstrijd tussen de twee hoogst spelende teams in de gemeente Dantumadiel mag zeker de titel “de derby van het noorden’ dragen, maar werd vooraf door vele Damwoudster gezien als Goliath tegen David. Twee week geleden speelden beide teams nog tegen elkaar in de Halecup. In een wedstrijdje van 35 minuten werd het toen 4-0 voor de thuisclub. Na het onverdiende en teleurstellende gelijkspel van Broekster Boys tegen GRC Groningen vorige week ( 1-1) zou er vast revanche genomen worden. SCV zou daarvan het slachtoffer moeten worden. In de eerste helft was er dan ook niets aan de hand. Na een prachtige aanval over diverse schijven zorgde Vincent Hoekstra al binnen 10 minuten met een intikker voor de verdiende 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft werd een prachtige dieptepass van Abe Koopmans juist ingeschat door de debuterende Klaas vd Meulen. Met een goede aanname en mooie beweging was de sluitpost van sc Veenwouden kansloos. Een paar minuten later had het 3-0 moeten staan toen maar liefst 3 spelers de buitenspel situatie omspeelden maar Lucas Peterson wist de kans echter niet te benutten en schoot tegen de keeper op. Waar velen dachten dat Broekster Boys in de 2e helft wel uit zou lopen kwam bedrogen uit. In een van de weinige uitbraken kwam Veenwouden op 2-1 door een doelpunt van Sybrand de Graaf. Toen Marinus Hoekstra er in de 73e minuut 2-2 van maakte was de wedstrijd weer helemaal open. Invaller Ruerd Kloosterman voorkwam een blamage voor de thuisclub door een paar minuten voor tijd een voorzet snoeihard en onhoudbaar in de touwen te koppen. Eind goed al goed ? Nou, dat nog niet. Volgende week zullen de kansen tegen SV Oosterwolde wel benut moeten worden om een resultaat te halen. De fusie club van Dio en Griffioen is met twee overwinningen al zeker van de volgende bekerronde. Broekster Boys heeft nog minimaal een punt nodig om zich het kaas niet van het brood te laten eten door GRC Groningen. SC Veenwouden is inmiddels uitgeschakeld en kan zich geheel gaan richten op de competitie.