Volwassen Broekster Boys wint ook van VV Groningen

Damwald- Na twee weken van afgelastingen vanwege corona perikelen mochten de Boys afgelopen zaterdag het veld weer betreden. Helaas geen publiek deze dag Tegenstander was VV Groningen. Een geduchte tegenstander met veel voetbalkwaliteit die het liefst op kunstgras spelen. Broekster Boys ging, zoals men mag verwachten, weer met veel passie en strijd de wedstrijd in, op het hoofdveld van gras wel te verstaan.

In de eerste minuten direct grote kansen voor de thuisploeg maar geluk of finesse ontbrak anders had het zomaar 3-0 kunnen staan binnen 10 minuten. En als je zelf de kansen niet benut dan krijg je soms het deksel op de neus. Na 14 minuten wist Jordy Kallie de gasten op voorsprong te schieten. Mede doordat de bal van richting werd veranderd was keeper Sander de Boer kansloos. Vijf minuten later was de stand gelukkig al weer gelijk. Een pass van Piet Wessel Dijkstra naar vleugel speler Hedgar Hoekstra werd de verdediging van VVG fataal want de voorzet werd knap binnengewipt door Vincent Hoekstra. Broekster Boys bleef ook daarna het meeste balbezit houden, kreeg diverse mogelijkheden en kansen en dit werd na een klein half uur spelen beloond. Een prachtige aanval die begon bij de interceptie van de weer sterk spelende Hedzer Prins. Abe Koopmans nam de bal over, speelde Lucas Peterson aan die met een met een prachtig tikje Bauke Jan Douma de diepte in stuurde. De middenvelder zag Hedgar Hoekstra staan die verwoestend uithaalde. Keeper Jonathan Hensens kan het leer alleen maar tegenhouden maar in de rebound werd Vincent Hoekstra de gevierde man toen hij de thuisclub op een 2-1 voorsprong bracht.

Na rust kreeg VVG een paar mogelijkheden op de gelijkmaker. Danny Harms had een goede actie waardoor hij een 100% kans kreeg maar zag de bal over het doel vliegen. Invaller Bryan Inge kreeg daarna een dot van een kans maar Sander de Boer liet zich niet nog eens passeren en groeide alleen maar in zijn rol als keeper. In de 63e minuut schiet Bauke Jan Douma na weer goed voorbereidend werk de 3-1 binnen. De aanvallende middenvelder hield er een pijnlijke knie aan over en moest zich even later laten vervangen door Ruerd Kloosterman. Ook Roel Broersma kwam in het veld voor de moe gestreden Lucas Peterson. Met nog een kwartier te spelen leek Roy Smolders de aansluittreffer te maken maar ook hij wist de Boer niet te verschansen. Het centrale duo Jongsma/Koopmans wordt met de wedstrijd sterker en gaven dan ook geen kansen meer weg. Jorian Peterson mocht na lang blessureleed zijn rentree maken toen hij de licht geblesseerde Riemer Doornbos ging vervangen. Invaller Ruerd Kloosterman schoot vlak voor tijd alle illusies van VVG aan gort toen hij de 4-1 op het scorebord mocht noteren. De snelle back Niels Westerlaan ging vlak voor tijd helaas nog in het boekje van de prima leidende scheids Hoving uit Arnhem. Daarmee zijn alle spelers genoemd die deze prachtige overwinning over de streep trokken. Broekster Boys nestelde zich hiermee stevig in het rechter rijtje en wordt met de week volwassener. Dinsdagavond mag Broekster Boys de verre reis naar Wezep maken waar de inhaalwedstrijd tegen WHC gespeeld gaat worden. De ambities van de club uit Overijssel liggen duidelijk hoger dan dat van de dorpclub uit Damwoude maar gezien de stand op de ranglijst kan het wel weer eens een leuk potje voetbal worden. Helaas, ook dan zonder publiek.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/AUAJd1LVBeA4YAq29

Vergelijkbare berichten