Voorbeschouwing nieuwe seizoen BB 1

Broekster Boys hoopt in nieuwe seizoen prijzen te pakken.

Broekster Boys eindigde vorig seizoen op een mooie derde plaats. In de nacompetitie moest gespeeld worden tegen Drenthina uit Emmen. Thuis werd met 0-1 verloren. De zieke BB supporter Klaas de Jong nam met zijn drie zoons plaats in de nieuwe bestuurskamer. De pakezissers van Klaas mochten de aftrap verrichten.
Voor veel supporters en vooral voor de familieleden was het emotioneel. Supporter Klaas de Jong kwam op 26 juni te overlijden. Ook bij andere verenigingen was Klaas een bekende verschijning. Op Donderdag 30 juni was de begrafenis. De dienst werd geleid door de heer Jan van der Wal.

In Emmen werd met 2-1 verloren. Bovendien kregen twee spelers van Broekster Boys in Emmen de rode kaart.
Voetbal is vaak emotie, maar het mag nooit uit de hand lopen. Het moet gezegd worden, dat beide teams in Emmen niet vrij uit gingen. Door de nederlagen van de Damwâldsters tegen Drenthina bleef BB tweede klasser.
Wel speelde Broekster Boys weer tegen Cambuur. Met 4-1 werd verloren. Jorrit Iwan Koolstra wist zelfs de gelijkmaker te scoren ( 1-1 ). Positief was het handhaven van het tweede team in de reserve eerste klas.
Dit team zal het komende seizoen onder leiding staan van Albert Wijbenga. Hij heeft zin in het trainen en coachen van het tweede team. Het tweede team kende een moeilijke periode na het heftige auto ongeluk van tweede elftal speler Rienk Rozema. Een lange revalidatie is het gevolg. Voor Rienk Rozema wordt de revalidatie vaak eenzaam beleeft. Maar er kwam ook nog mooi nieuws omtrent Rienk. Eind juni werd hem de kans geboden samen met broer Sietse en neef Sietse het concert bij te wonen van Coldplay in de Arena in Amsterdam. Via 3FM dj Domien Verschuuren en Janine Bos uit de Valom kwam voor Rienk Rozema de verrassing het concert bij te kunnen wonen. En er was zelfs een slaapplek geregeld voor Rienk. Zanger Chris Martin heeft liederen met thema’s als liefde, saamhorigheid en hoop. Mooie thema’s en hopelijk was dit concert een positieve boost voor Rienk Rozema.

Veranderingen bij eerste team Broekster Boys.

Ron de Boer uit Grijpskerk is het komende seizoen de nieuwe trainer van het vlaggenschip van Broekster Boys.
De Boer was al vaker bij Broekster Boys aanwezig. Als trainer van Be Quick ( D ) en als trainer van VEV’67. Ook was de Boer trainer bij Oostergo. De Boer is een gedreven trainer en geliefd bij verschillende verenigingen.
Zo was hij onlangs nog als coach gevraagd bij een afscheidswedstrijd van enkele spelers van Be Quick Dokkum. De Boer is dus geen onbekende in de noordelijke regio. Geert Lammert Wijnsma en Andries Dijkstra stoppen bij Broekster Boys. Nieuw is keeper Johan Vonk, die van VV Kollum overkomt.
En oud inwoner van de Falom Jan Eisma komt ook het vlaggenschip van Broekster Boys versterken.
Dan de nieuwe competitie indeling van Broekster Boys van 2016/2017. Vier teams uit de regio spelen in de tweede klas I. Derby’s zijn er tegen SC Veenwouden, Be Quick Dokkum en VV Hardegarijp.
VV Stiens en Zeerobben behoren ook tot Noord Friesland. Drie teams buiten de provincie te weten FC Grootegast, FC Meppel en Tonego uit Luttelgeest. Verder nog vijf teams uit het Zuiden van Friesland : Nijland, CVVO, VVI, de Walde en SC Joure. Jammer is het dat Broekster Boys niet is gepromoveerd.
Toch zijn heel veel supporters, die de tweede klas I wel zien zitten. In deze klas kan Broekster Boys een woordje meespreken. Broekster Boys begon met de oefenwedstrijden. Op zaterdag 6 Augustus speelde Broekster Boys zijn eerste oefen wedstrijd thuis tegen VV Workum en won met 5-2. Tegen GAVC uit Grouw en tegen ONT werden beide keren de punten gedeeld ( 1-1 ). Daarna volgen de bekerkrakers tegen eerste klasser Drachtster Boys, Zuidhorn en GVAV Rapiditas. Op zaterdag 3 September speelt Broekster Boys in en tegen SC Joure.

Vergelijkbare berichten