vv Balk 1 – Broekster Boys 1 (1 -4 )

Broekster Boys beloont zichzelf in Balk.

Balk. ( 08 febr 2020 )

Eindelijk weer eens een overwinning van Broekster Boys. En wat voor een! Na de deceptie van vorige week ( 0-4 verlies tegen Zeerobben) wist trainer Zwart zijn selectie op scherp te zetten.
Bijkomend voordeel voor Zwart was dat goalgetter Vincent Hoekstra na enkele weken afwezigheid ivm defensietaken weer beschikbaar was, maar ook met de terugkeer van Sander Jongsma en aanwinst Frits Dantuma keerde de stabiliteit in de BB defensie terug.
Broekster Boys gaf geen kans weg en wist deze zelf wel te benutten Het werd het een dik verdiende en welkome overwinning op vv Balk.

Broekster Boys wilde direct druk zetten en daar kwam ook een resultaat uit. Niels Westerlaan ging goed door ten hij door Frits Dantuma aangespeeld werd.
Westerlaan kapte de verdediger uit en lepelde de bal bij de tweede paal waar goalgetter “Vinnie” klaar stond de bal simpel binnen te prikken.
Het eerste doelpunt na de winterstop leverde behalve een snelle voorsprong vooral vertrouwen op. De jarige Piet Wessel Dijkstra zorgde voor gevaar met een vrije trap maar Hessel Altenburg stond in de weg.
Dela Sabuni was vandaag op het gladde veld in Balk niet te stoppen. Met prachtige acties, een gevaarlijk schot voorlangs en uitstekend in de combinaties was hij vandaag weer een genot om naar te kijken.
Ook de altijd snelle Hedgar Hoekstra kreeg vandaag weer zijn kansen maar keeper Altenburg liet zich niet verrassen. Datzelfde gold voor keeper Sybren Terlouw die op zijn hoede was maar nagenoeg niet getest werd.
Pascal Sanders voelde de wedstrijd goed aan, gaf duidelijk aan waar de grenzen lagen maar kon niet voorkomen dat Wiebe Rein Kuiper ( vv Balk) met een gele prent op het wedstrijdformulier kwam.
Vlak na rust verdubbelde Vincent Hoekstra de score. Het voorbereidende werk van Dela was weergaloos. Hij zette twee man te kijk.
Vincent Hoekstra stond voor de goal en kwam tot ieders verrassing knap voor zijn man en wist nota bene , ook tot zijn eigen verbazing , met een kopbal de 0-2 op het scorebord te noteren.
Jan Bruin probeerde met een dubbele wissel verandering in het spel van vv Balk te krijgen maar Broekster Boys was deze dag in goede doen en gaf niets weg.
Trainer Zwart was gelukkiger met zijn wissel want Ruerd Kloosterman wist met zijn eerste balcontact direct te scoren.
Het protest van Balk of Vincent Hoekstra al dan niet in buitenspel positie in het baan van het schot stond werd na overleg met assistent scheidsrechter Cadogan afgewezen. Broekster Boys kwam op een comfortabele 0-3 voorsprong.
Toen Ruerd Kloosterman bij een van de spaarzame uitvallen van Balk zijn been uitstak binnen de 16 kon Sanders niets anders dan naar de stip wijzen. Johannes Altena is daar ervaren in en schoot de 1-3 binnen.
Ondanks het goede spel en voorsprong denk je dan toch even het zal toch niet….. Toen B junior Sebastiaan Plooy klaar stond om de hard werkende Hedgar Hoekstra af te lossen, wist Hedgar zich toch nog los te weken van de last van het niet meer kunnen scoren.
Met een hard en geplaatst schot verraste hij Altenburg in de verre hoek maar belangrijker was misschien wel het gevoel van Hedgar. Met een aantal belangrijke wedstrijden voor de boeg is dat weer prima voor het vertrouwen.
Broekster Boys kon dus met de dik verdiende 1-4 overwinning weer drie belangrijke punten bijschrijven en kregen daarbij ook nog eens de complimenten van het altijd gastvrije Balk bestuur.
Man of the match: het collectief van Broekster Boys!

Met de overwinning in Balk, die daarmee de kans op de 2e periodetitel weg zal glippen, deed Broekster Boys goede zaken want behalve VVG wisten alle ploegen uit het “rechter rijtje” een of drie punten toe te voegen aan hun totaal.
De strijd voor degradatie of nacompetitie is nog lang niet gelopen in deze spannende eerste klasse waar Noorscheschut verrassend koploper is.

Volgende week speelt Broekster Boys weer thuis tegen promovendus Leeuwarder Zwaluwen.
De thuisploeg heeft wat goed te maken na het onterechte verlies in de openingsronde van dit seizoen. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk weer om 14.30 uur.
Na afloop zal zanger Jelle Jitze in ieder geval weer voor de nodige sfeer zorgen. En als klap op de vuurpijl is er rond 17.00 uur weer een draaiend rad met prachtige prijzen.
Als de toeschouwers er volgende week weer achter gaan staan kan het weer een mooie voetbalmiddag worden.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten