VV Winsum 1 – Broekster Boys 1 ( 3- 1 )

Broekster Boys had ook in Winsum een punt kunnen pakken.

Winsum. ( 08 dec 2018 )

Regen maar vooral een harde en gure wind waren naast de thuisploeg Winsum, de tegenstanders van vandaag.
Boekster Boys wist de prima lijn van de afgelopen weken voort te zetten maar tegen Winsum leverde het deze keer geen punten op.
Winsum speelde met name de eerste helft wat makkelijker dan de Friezen. De 3-1 tussenstand was genoeg voor drie punten al had Broekster Boys op basis van de tweede helft misschien wel wat meer verdiend.

Winsum startte de wedstrijd veel beter dan de gasten. De spelers wisten elkaar wat makkelijker te vinden of had Broekster Boys misschien te veel respect voor de nr 2 uit de competitie?
Met de harde wind was het overigens ook niet makkelijk voetballen. Broekster Boys was in de 7e minuut een haar verwijderd van de 0-1 maar de kopbal uit prima corner werd door de inkomende Kas Huizenga helaas net gemist.
Na dit eerste wapenfeit was het Winsum die het betere voetbal liet zien. Het leidde in de 13e minuut tot de 1-0 toe de ervaren Rogier Krohne droog maar met uiterste precisie het leer achter Jakko Veldstra schoot.
2 minuten later was het al 2-0. Een schot van buiten de 16 meter verdween zomaar in het doel toen Veldstra de verkeerde hoek koos.
Een minuut later de aansluittreffer. Dela Sabuni gaf met veel gevoel de bal mee aan Hedgar Hoekstra die fraai de 2-1 binnenschoot.
Na 30 minuten moest de ervaren aanvoerder Marcel Pannekoek met een blessure het veld verlaten. Vanaf dat moment kwam Broekster Boys veel beter in de wedstrijd.
Juryan Dantuma kwam een teenlengte tekort om het schot van Piet Wessel Dijkstra van de juiste richting te veranderen en dus ging de bal net voorlangs.
Er waren wat mogelijkheden aan beide kanten maar de doelwachters stonden steeds goed opgesteld. Vlak voor rust een tegenvaller voor Broekster Boys.
De sliding van Riemer Doornbos op de rand van de 16 meter was net te laat ingezet en de bal werd na deze overtreding op de stip gelegd.
Jakko Veldstra raakte de bal nog maar de strafschop van Rogier Krohne verdween achter hem in het net 3-1.

Na rust een veel sterker Broekster Boys. Met “ wind tegen” creëerden de gasten een veldoverwicht.
Invaller Vincent Hoekstra had een aantal mogelijkheden en had minsten een keer moeten scoren.
Steeds stond Germen Bouwman in zijn weg en toen de keeper wel gepasseerd was kwam de bal via de paal weer in het veld.
Ook de weer strijdlustige Juryan Dantuma kreeg een dot van een kans maar ook hij vond Bouwman op zijn weg.
In de slotfase had BB meer verdiend toen de bal vanuit de scrimmage vlak voor de doellijn weggehaald werd.
Winsum stelde daar in die tweede helft eigenlijk geen noemenswaardige kansen tegenover.
En zo eindigde de wedstrijd onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Rene Boer in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.
Broekster Boys had weer prima tegenstand gebogen en mocht over de inzet zeker tevreden zijn. Maar met een beetje meer geluk had het misschien een puntje kunnen pakken.

Volgende week is het de laatste kans om in 2018 nog punten te pakken. Dan komt de PKC op bezoek.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma

Vergelijkbare berichten