VV Winsum 1 – Broekster Boys 1 (5 – 0 )

Uitgedunde selectie Broekster Boys blijft strijden na nederlaag bij Winsum.

Winsum. ( 25 jan 2020 )

Het trainersduo Zwart/Dantuma heeft baat gehad bij de creativiteitscursus in de winterstop. Door diverse omstandigheden mistte het duo een aantal basisspelers en vrijdagmiddag kwam daar als verrassing nog een tweetal spelers bij. In de wetenschap dat de selectie nog maar uit 13 man bestond werd de 16 jarige Sebastiaan Plooy zaterdagmorgen in allerijl nog opgetrommeld.
Degene die de moeite hadden genomen om naar het koude Winsum af te reizen zagen een fantasieopstelling en dat pakte, ondanks de 5-0 nederlaag, aardig uit.

De wedstrijd in Winsum was nog maar koud aan de gang toen Broekster Boys op voorsprong had kunnen komen. Wie anders dan Hedgar Hoekstra, die op snelheid de diepte ingestuurd was, lepelde de bal over de uitkomende doelman Meijer, maar de bal ging helaas millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Winsum kwam na een kleine 10 minuten op voorsprong uit een toegekende penalty.
Hoe je het ook went of keert, “aangeschoten” hands zal altijd tot discussie blijven leiden. Men ziet dat ook in de eredivisie waarbij zelfs met de VAR geen eenduidend besluit genomen kan worden. Scheidsrechter Tyler moest het zonder VAR beslissen en wees naar de stip.
De ervaren Rogier Krohne liet Sybren Terlouw kansloos.
Broekster Boys had het zwaar op het gladde veld in Winsum. De tweede mogelijkheid voor Broekster Boys was een kopbal van Jos Regnerus uit een corner. Wesley Dijkstra kwam een teenlengte te kort om de kopbal bij de eerste paal alsnog binnen te tikken.
Winsum liep daarna uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong bij rust.

Na rust zagen we een leuk spelend Broekster Boys. Gezegd mag worden dat de wedsstrijd gespeeld was en dan zie je vaak dat de motivatie bij de ploeg op voorsprong toch wat verslapt.
Het leverde een aardige tweede helft helft op waar Krohne een vrije trap prachtig binnen schoot en Schaaphok, koud in het veld, de 5e voor Winsum langs Terlouw tikte.
Broekster Boys probeerde hoe dan ook te werken aan het eigen vertrouwen.
De trouwe supporters zagen dat de kleine Dela weer in vorm lijkt te komen, en de jonge invallers Klaas ijbele vd Kooi en Jorian Peterson mochten weer ervaring op doen in de 1e klasse, Sebastiaan Plooy maakte zijn competitiedebuut.
Met zijn eerste balcontact stuurde hij Hoekstra weg en leek Broekster Boys te scoren maar Hoekstra bewaard zijn doelpunten liever voor volgende week wanneer Zeerobben op bezoek komt.
Ondanks de tegenslagen waren er dus ook weer lichtpuntjes te zien.

Volgende week dus de kraker tegen Zeerobben. Het lijkt zo halverwege de competitie al een cruciale wedstrijd te worden. Zeerobben, die koploper Blauw wit afgelopen zaterdag ene puntje af wist te snoepen, heeft slecht twee puntjes meer. Beide ploegen strijden om lijfsbehoud. En wie weet wat Zwart dan weer uit zijn muts kan toveren.
De wedstrijd word gespeeld in Damwoude, aanvang 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten