VVI – Broekster Boys 1 ( 1- 5 )

BROEKSTER BOYS KAMPIOEN 2E KLASSE I

Idskenhuizen. ( 26 mei 2018 )

Ron de Boer en Hendrik Bouma wisten het een paar week geleden al.
Dit geven we niet meer weg was het verhaal van beide heren. En zo geschiede! Het scenario was bekend: zelf winnen van VVI en twee doelpunten meer maken dan Leeuwarder Zwaluwen die 10 km verderop de degens met Joure kruiste.
Er was volop sfeer in het kleine dorpje Idskenhuizen. Broekie en Stiepie, de mascottes van beide verenigingen, waren op het veld aanwezig en bij de opkomst was er een geweldige rookpluim in zwart en rood, de kleuren van Broekster Boys.
Na de spectaculaire opkomst was er 1 minuut stilte voor de deze week overleden oud voorzitter en ere lid van VVI, Mark Hoekstra. Een indrukwekkend moment voor zijn zoon en leider van VVI, Foeke.

Het strijdplan van Broekster boys was duidelijk. Vol gas geven in de eerste helft en proberen de twee goals achterstand op Leeuwarder Zwaluwen zo snel mogelijk weg te poetsen.
Er was daarom tijdens de wedstrijd ook veel interesse voor de wedstrijd in Joure.
Onder aanvoering van onder meer Hendrik Bouma was het een spervuur aan kansen op het doel van VVI maar de jeugdige keeper wist van geen wijken en pareerde in de eerste 10 minuten minstens 4 levensgrote kansen.
In de 11 minuut was het raak. Siemens Sake onderschepte een tegenaanval van VVI en wist de altijd gretige Jos Regnerus te bereiken die de verlossende vroege treffer op zijn naam wist te schrijven. 0-1.

Net als vorige week moest trainer Ron de Boer weer vroeg wisselen.
Was het vorige week topscoorder Rienk de Haas die naar de kant moest, en ook de laatste wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan, nu was het centrumspits Juryan Dantuma die met een blessure na 17 minuten vervangen moest worden door Hedzer Prins.
Het bleef een lust voor het oog wat Broekster Boys op de mat wist te leggen. Een tweede treffer kon niet uitblijven.
Het was verdediger Kas Huizenga die een corner van Riemer Doornbos op juistheid inschatte en de uitstekend spelende keeper Marnix Zandstra van VVI wist te passeren.
0-2 na 19 minuten. 10 minuten later werd Hendrik Bouma vanaf de middenlijn gelanceerd door Piet Wessel Dijkstra.
Hendrik had deze week zijn brommer voor een motor geruild en was niet te stoppen. Oog in oog met de keeper wist Bouma rustig te scoren. 0-3 en op schema! Piet Wessel Dijkstra raakte de paal, doelpunt van Jos Regnerus afgekeurd vanwege buitenspel, het ging maar door met de kansen.
Toen keeper Zandstra een kans van Piet Wessel Dijkstra stopte kwam de bal bij Bouma.
Met de briljante trap scoorde Bouma van buiten de 16 meter met een geplaatste boogbal een wereldgoal. 0-4 en eentje om in de lijsten! Faber maakte op slag van rust bij de eerste kans van VV1 netjes de 1-4, In Joure was de ruststand 1-1.

In de tweede helft rustig blijven voetballen en de kansen afmaken was het devies van trainer de Boer.
Jos Regnerus wist na een prima actie de 1-5 te noteren, maar daarna was het gedaan bij Broekster Boys.
De eerste helft had veel kracht gekost en de kansen bleven daarna uit.
Jos Regnerus werd na de drinkpauze gewisseld vanwege aanhoudende kramp.
Het zegt wat over de geleverde inspanning van 60 minuten “vol gas geven” Het werd onrustig rond het veld van VVI want het bericht uit Joure was niet goed.
Leeuwarden Zwaluwen was op voorsprong gekomen en rook weer aan de schaal.
Wat bleef het spannend op beide velden. Hedzer Prins had in de ogen van veel Broekster boys supporter een strafschop verdiend maar de uitstekend leidende scheidsrechter Jager zag het er niets in.
Van goed voetbal was geen spraken meer, en de spanning nam alleen maar toe. Toen Joure in de slotfase de 2-3 wist te maken was het duidelijk.
De ontlading na het laatste fluitsignaal was ongelooflijk. Broekster Boys besliste het kampioenschap op doelsaldo.
Bij aankomst in Damwald stonden de supporters klaar om de helden te ontvangen.
Staf en spelers werden daarna door KNVB ren bestuur gehuldigd. Het feest liep door tot in de kleine uurtjes!

Vergelijkbare berichten