Winsum 1 – Broekster Boys 1 (2 – 2 )

Broekster Boys pakt punt in seizoenopening bij vv Winsum.

Winsum. ( 19 sept 2020 )

Broekster Boys heeft het altijd lastig tegen Winsum maar op het vernieuwde Geert Reinders sportpark Winsum West wist de ploeg uit Damwoude een punt uit het vuur te slepen. Het was een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft was voor Winsum, de tweede helft had Broekster Boys de meeste grip op de wedstrijd die eindigde in 2-2

Vv Winsum schoot goed uit de startblokken en was het eerste half uur oppermachtig met een overtuigend percentage balbezit. Met de wind in de rug was het wachten op doelpunten en de thuisploeg was met name erg gevaarlijk bij corners en vrije trappen. Broekster Boys kwam dan ook een paar keer goed weg. Bij levensgevaarlijke scrimmages voor het doel van Sander de Boer was het af en toe billenknijpen. Na een minuut op vijftien schoot de wijzer op de schaal van Richter ver in het rood maar het bleek de trilling van de lat te zijn. David Albert Villalta leek de score namelijk te openen maar zijn snoeiharde pegel van 3 meter voor het doel teisterde de lat. In de rebound was het Rick Schaaphok die via een wirwar van spelers de bal naast het doel zag verdwijnen. Tien minuten later was het diezelfde Villalta die na een voorzet van links geheel vrij in mocht koppen bij de tweede paal. Deze keer was het wel raak! Het was een vervelend moment voor Broekster Boys want een minuut daarvoor kwam de Friese ploeg voor het eerst gevaarlijk door. De 1-0 was overigens op dat moment zeer terecht en pas na dit doelpunt begon Broekster Boys beter in zijn spel te komen maar zoals gezegd, de kansen waren voor Winsum. Pal voor rust kwam er weer hoop dat er toch wel een resultaat te halen was. Winsum was beter maar verzuimde afstand te nemen en toen Vincent Hoekstra na mooie pass van Bouke Jan Douma, met een bekeken schot Wouter Meijer kansloos liet was het zomaar weer gelijk. In de rust werd Hedzer Prins gewisseld. De links back raakte vlak voor rust in een kopduel zijn directe tegenstander, ging even groggy naar de grond en moest met de forse buil a la Rico Verhoeven de wedstrijd staken. De licht geblesseerde Niels Westerlaan kwam voor hem in het veld.

In de tweede helft had Broekster Boys letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. Het was minstens gelijkwaardig aan Winsum en kwam een paar keer gevaarlijk door. Hedgar Hoekstra had ws de grootste kans maar miste het doel op een haartje. Aan de andere kant was het aan het goede keeperswerk van Sander de Boer te danken dat het bij 1-1 bleef. De keeper die de overstap maakte van vv Foarut naar Broekster Boys bewees met enkele katachtige reddingen een welkome aanwinst te zijn. Toch was hij acht minuten voor tijd kansloos toen een voorzet door invaller Thomas Kauw strak in de bovenhoek gekopt werd. Een beauty van een goal , dat mag eerlijk vermeld worden. Broekster Boys probeerde uit alle macht nog een punt uit het vuur t slepen maar leek te gehaast daar naar op zoek te gaan. Het spel werd wat onzorgvuldiger, speelde zich wel voornamelijk af op de helft van Winsum, maar de punten leken naar de thuisploeg te gaan. In een uiterste poging om dat te bewerkstelligen ging Marcel Pannekoek in blessuretijd in het beruchte gebied in de fout. In een duel met Vincent Hoekstra drukte hij de spits onrechtmatig naar de grond. Scheidsrechter Berends was onverbiddelijk een wees tot ergernis van de verdediger naar de stip. Hedgar Hoekstra voltrok het vonnis en liet Meijer kansloos; 2-2. Aanvoerder Pannekoek sprak even later zijn frustratie uit naar de scheidsrechter en kreeg daarmee zijn tweede gele kaart voorgeschoteld. Hij dupeerde daarmee zowel zichzelf als zijn club want hij mag de volgende wedstrijd vanaf kant aanschouwen.

Volgende week speelt Broekster Boys thuis tegen Oranje Nassau. De ploeg uit Groningen wil opnieuw een gooi naar het kampioenschap doen. Met de 7-1 overwinning op Leeuwarder Zwaluwen ligt de ploeg gelijk op koers , maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Broekster Boys was eerder al eens dicht bij een overwinning tegen de Groningers, maar de ploeg heeft met Deelen en Caraman twee levensgevaarlijke spelers in huis gehaald. Is het alle “hands on dek” of zit er een verrassing in het vat? Vanaf 14.30 uur kunt u er getuige van zijn.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma:

Vergelijkbare berichten