Zwart doet met ”zijn” Broekster Boys zijn nieuwe club toch een beetje pijn

Abe Koopmans scoort tegen Blauw Wit'34 - januari 2024

Zwart doet met”zijn” Broekster Boys zijn nieuwe club toch een beetje pijn.

Leeuwarden – Het inhaalduel tussen Blauw-Wit’34 en Broekster Boys werd na de bekendmaking van de overgang van trainer Patrick Zwart ineens een pikant duel. Zwart zelf bleef er nuchter onder. “Ik ben nu trainer van Broekster Boys en wil me met deze club handhaven en liever nog graag een prijsje pakken. Als dat ten koste van mijn nieuwe club Blauw-Wit’34 zal gaan, dan is dat zo. En dus kwam Broekster Boys weer met zijn sterkste opstelling in het veld en was Zwart net zo gedreven als anders. Bovendien waren de spelers tot het bot toe gemotiveerd. De ploeg had namelijk graag de finaledag op het OFK gespeeld, maar kon door de beslissing van de KNVB hier niet bij aanwezig zijn. De wedstrijd verplaatsen naar een later moment bleek uiteindelijk geen optie. En dus werd er na een wel erg korte winterstop al weer gestreden voor de belangrijke punten.

De wedstrijd kende een rommelig begin. Passes waren aan beide kanten onnauwkeurig en met een buitje erbij was het voor de supporters nog geen feestje om naar te kijken. Toch kreeg Broekster Boys na een kwartiertje spelen meer grip op het spel en creëerde enkele mogelijkheden. Toen Vincent Hoekstra in een counter iedereen voorbij was moest Sjoerd Visser aan de noodrem trekken. Met het geel voor de tackle op de doorgebroken speler kwam de verdediger nog goed weg. Een kwartier later kreeg ook Abe Koopmans het geel te zien toen hij zijn directe tegenstander op de zijkant van zijn voetbalschoen tikte. De vrije trap leverde verder niets meer op.  Niet veel later luidde een vrije trap bij Broekster Boys juist de openingsgoal in. De bal werd vanaf het middenveld fraai door Piet Wessel Dijkstra voorgekruld, Het schot van Lucas Peterson werd uiteindelijk door Abe Koopmans tot doelpunt bekroond.

Blauw-Wit’34 was 2 minuten na rust dicht bij de gelijkmaker. Het schot van Niels Nadorp van een meter of 30 was te zuiver voor keeper de Boer maar de paal stond een treffer in de weg. Twee minuten later kwam Broekster Boys weer goed weg want de doelpoging van Blauw-Wit’34 ging rakelings over. Net als in de eerste helft nam Broekster Boys daarna het initiatief weer over. Lucas Peterson was dicht bij de 0-2, maar zijn schot, na een prachtige aanname, ging rakelings naast. De druk van Broekster Boys werd groter en het moment om de genadeklap aan Blauw-Wit’34 te geven werd maar steeds uitgesteld. Broekster Boys kwam nog wel tot 2 buitenspel-doelpunten en na een redding van keeper de Boer was het duidelijk dat Blauw-Wit’34 vandaag waarschijnlijk niet zou gaan scoren.  Broekster Boys nam uiteindelijk, wel verdiend, de punten mee naar huis maar het was voor de spelers geen makkelijk middag. Lastig voetbal, veel balverlies op de “tweede bal” maar een mooie overwinning, aldus een van de winnende spelers van Broekster Boys. En Zwart,…..hij was zichtbaar trots op zijn ploeg. Door de overwinning staan we nog maar drie punten achter de koploper ONS Sneek. En laat dat nou net de volgende tegenstander zijn van Broekster Boys. Ook weer een lastige pot maar ze zullen er alles aan doen de competitie zo lang mogelijk spannend te houden. De wedstrijd in Sneek begint aanstaande zaterdag om 15.00 uur. Dinsdag speelt Broekster Boys, ijs en weder dienende, een oefenwedstrijd in en tegen Stiens. Wellicht een weerzien met keeper Riemer Hoekstra die dit jaar de overstap maakte van Broekster Boys naar Stiens.

Klik hier voor het fotoverslag van de wedstrijd Broekster Boys – Blauw-Wit’34, gemaakt door Jacqueline Jongsma: https://photos.app.goo.gl/8kmSjXPYAm2UETVA8

Vergelijkbare berichten